Facebook överväger bygga nytt datacenter på Fyn

Tidningen Fyns Stiftstiende rapporterar i dag att Facebook överväger att bygga tre stora serverhallar och ytterligare en räcka tillbyggnader på sammanlagt 184.000 kvadratmeter söder om Odense på Fyn.

Facebooks nordiska kommunikationschef Peter Münster bekräftar att Facebook överväger att placera ett datacenter på Fyn men skriver till dr.dk att inget beslut är fattat än.

Möjligheterna att den amerikanska IT-jätten öppnar ett danskt datacenter möts med rungande applåder från företrädare från danska näringslivet, trots att serverhallar inte kräver särskilt många anställda när de väl är färdigbyggda.

Facebook har sedan tidigare liknande anläggningar i Luleå samt på Irland. Etableringen i Danmark skulle inte heller bli den första för en amerikansk teknikdominant.  Förra hösten stod det klart att Apple bygger ett nytt datacenter i Viborg på Jylland.  /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: