Ett gränshinder mindre

Skåningar som vill söka jobb i Danmark kan numera få resan till arbetsintervjun betald, rapporterar Nytt från Öresund. Tidigare har det varit möjligt att få pengar för att åka på en intervju i Haparanda, men inte i Köpenhamn.

Skevheten har bland annat utmålats av Öresundskomiteen som ett av 33 prioriterade gränshinder, men kan nu strykas från listan. Sedan 1 februari kan den arbetssökande svensk som hittat ett potentiellt arbete på danska Platsbanken få tillbaka pengarna för brobiljetten. Än så länge måste man alltså ha hittat jobbet på Platsbanken, men informationstjänsten Øresunddirekt jobbar nu för att man ska skriva in i reglerna att det även gäller länkade sidor, som danska Jobnet.

”Det här har vi jobbat för i tio år” säger Christer Olsson, arbetsförmedlare på Øresunddirekt, till Nytt från Öresund. /Anna Palmehag

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: