Egmont satsar på spelbranschen

Spelbolag i Norden har fått en ny investerare i mediebolaget Egmont. Bolagets nya fond, Nordisk Film Games, ska satsa flera hundra miljoner kronor på små och medelstora spelutvecklare.

Redan i år ska de första miljonerna investeras i bolag som Nordisk Film Games anser ha potential. Etablerade spelbolag på mellan 10 och 100 anställda ska kunna få investeringar på fem miljoner kronor eller mer:

– Utgångspunkten är att vi ska vara minoritetsägare med en styrelseplats. Grundarna ska fortfarande känna att det är deras bolag där de kan få hjälp med att gå från att vara duktiga konstnärer till att också vara duktiga affärsmänniskor, säger Mikael Weider på Nordisk Film Games, till Dagens Industri.

Tillsammans med Martin Walfisz ska han hitta spelbolag i Norden att investera i. Den senare är en veteran inom den nordiska spelindustrin och bland annat grundare av spelstudion Massive Entertainment. Fonden finansieras helt och hållet av Egmont, vilka vid årsskiftet redovisade tillgångar på 15 miljarder kronor. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: