Dubbelt Medicon i Almedalen

Ideon Medicon Village diskuterades i Almedalens paneldebatter inte bara en, utan flera gånger. Ett av dessa tillfällen hade rubriken ”Ideon Medicon Village – hur klarar vi tillväxten inom Life Science?”. Då deltog en namnkunnig panel med bland andra tidigare statsminister Ingvar Carlsson, som i våras presenterade en utredning om life science i Västra Götaland och i den kom fram till att ett nära samarbete mellan akademi, näringsliv och sjukvård haft stor betydelse för utvecklingen i regionen.

En del av panelen, här illustrerad av Cristina Gladh (BioInvent), Ebba Åsly Fåhraeus (Qeep), Yvonne Mårtensson (CellaVision) och Per Eriksson (Lunds universitet).

Här följer en film med korta reflektioner kring det som diskuterades. I filmen ger Mats Leifland (Ideon Medicon Village), Yvonne Mårtensson (Cellavision), Ebba Åsly Fåhraeus (Qeep Group), och Allan Larsson (Lunds universitet) sin syn på seminariet: /Anders Frick

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: