”Det är fint att vara akademiker och kul att vara företagare”

Kappahls vd Christian W Jansson, som bor i Lund, var en av gästerna vid årets näringslivsdag i Lund. Och han stod också för några av de citat som etsade sig fast hos publiken. Samtidigt som han talar sig varm om allmänbildning och universitetsvärlden, älskar han företagandet.

Han avslöjade bland annat vilka sajter han besöker först på en arbetsdag: Facebook, Dagens Industri och sedan sin egen mailbox.

Konstnären Marie Louise Kold avslöjade vad som ligger bakom att hon till skillnad från många andra konstnärer tjänar pengar på sin konst. Hon tänker både som en konstnär och som en företagare, men skiljer på rollerna i och utanför ateljén.

Sist ut för dagen på Stadshallen i Lund var den unge entreprenören Björn Söderberg. Han stod för det mest inspirerande och tankeväckande föredraget under dagen. Efter att ha drivit en egen webbyrå parallellt med gymnasiestudierna i Växjö, startade han 2001, 19 år gammal, ett företag i Nepal, där han numera bor. Nu har han flera växande bolag i Nepal, vars syfte är att ta vara på både miljö och människor. Etik och demokrati är nyckelord i verksamheterna.

Trots det vackra vädret är det synd om alla som gick tidigt från åhörarplatserna i Stadshallen – Björn Söderberg var väl värd alla minuter inne i den mörka salen. Nu blir det intressant att se hur Lundaföretagen tar åt sig av hans inspirerande tankar och frågor./W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: