Den enes död, den andres bröd

För Helsingborgsföretaget Readsoft handlar det nu om att tälja guld av de effektiviseringskrav som följer den svagare konjunkturen. Senaste dagarna har bolaget gått ut med flera nya avtal gällande sin mjukvara för elektronisk fakturahantering.

 

Bland annat ska ett brittiskt serviceföretag automatisera arbetet med hjälp av Readsofts teknik. Företaget, med tusentals leverantörer, har en halv miljon fakturor årligen och 30 anställda för att sköta flödet.

 

Nu ska datorerna göra jobbet. Affären är värd över fyra miljoner kronor för Readsoft. Visst kan det ofta handla om ”den enes död, den andres bröd” i näringslivet, men vilket utpräglat exempel detta är.

 

Höstens finansiella kris tvingade Readsoft att göra sig av med över 50 tjänster efter att kunderna börjat hålla i slantarna och skjuta upp investeringsbesluten. Nu ska det sparas ute i industrin, och Readsoft säljer in sina system så att kundbolagen kan banta ner de administrativa funktionerna. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: