Databasnördar creddade på Innovationsbaren

I går hölls höstens andra Innovationsbar i Lund, arrangerad av Rapidus, Ideon Innovation och Ideon Bioincubator, den här gången i samarbete med affärsplantävlingen Venture Cup som höll kick-off. Över hundra gäster minglade i Ideon Innovations lokaler, där det bjöds på smörgåsar och radiobils-lopp.

 

Bland gästerna på scenen fanns Carl Borrebaeck, vice rektor vid Lunds universitet med ansvar för innovationsfrågor. Han berättade bland annat om förhoppningarna på att få göra om AstraZenecas anläggning i Lund till ett jättelikt cancerforskningscentrum. Före jul räknar Carl Borrebaeck med besked från AstraZeneca om vem som får ta över husen.

 

Hedersutnämningen ”Rapidus creddar” gick den här gången till databasföretaget Neo Technology i Malmö, som utvecklat en databas med namnet Neo4j. Genom att vara grafbaserad, och inte bygga på tabeller vilket är den traditionella metoden, ska bolagets teknik göra sökningar snabbare i stora datamängder med många kopplingar, som Facebook-konton och annat användargenererat innehåll. Bland kunderna hittills finns Jayway, Försvarsmakten och Göteborgs universitet. Neo Technologys VD Emil Eifrém, som tog emot priset, flyttar inom kort till USA för att leda bolagets nya kontor där.

 

På scen syntes även Venture Cups Johanna Bohlin och Lottie Olsson Norrsén från företaget Hugoth. Bolaget planerar ett ”internationellt rum” i Ideon Innovation efter inkubatorns flytt senare i höst, där Hugoth ska hjälpa andra bolag med deras utlandskontakter. /Lisa Kirsebom


Foto: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: