Danskt cleantech-bolag i jätteaffär

I en affär värd 19,6 miljoner euro har den franska Faurecia köpt 21,2 procent i danska cleantech-bolaget Amminex. Bland Amminex ägare finns bland annat Nordea-Fonden, DTU, Conduit Ventures Ltd. och Seed Capital.

Amminex har utvecklat ett ammoniakbaserat system för reduktion av NOx-gaser som bland annat kan användas inom fordonsindustrin. Bolaget grundades 2005 och har i dagsläget ett femtiotal anställda främst vid huvudkontoret utanför Köpenhamn. Förra året påbörjades byggnationen av en större tillverkningsanläggning som ska stå klar 2011.

Faurecia är en underlevantör till fordonsindustrin och omsatte förra året 11,3 miljarder euro och har 62.000 anställda i 32 länder. Bolaget handlas på Parisbörsen. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: