TDC drar sig ur affären med MTG

Det knakar i fogarna mellan teleoperatören TDC och medieföretaget MTG Nordic. Fusionen mellan de två företagen som offentliggjordes för två veckor sedan verkar nu inte bli av.

Sammanslagningen skulle samla MTG Nordics programproduktion med TDC:s mobil-, bredbands- och tv-tjänster. Sammanlagt skulle företagen då täcka tio miljoner hushåll och tre miljoner tv-abonnemang i Norden.

Men nu vill TDC dra sig ur affären. Företaget bekräftade uppgifterna i ett pressmeddelande på måndagsförmiddagen. Anledningen tros vara att ett konsortium, med bland annat tre danska pensionsfonder, nyligen lagt ett erbjudande på företagets aktier.

– Det är extremt svårt att gå runt och försöka övertyga aktieägare och investerare att man ska gå samman med MTG när man har ett erbjudande att få mycket pengar i händerna direkt, säger Morten Imsgard, senioranalytiker på Sydbank, till Ritzau Finans. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: