Dansk spelbransch omsätter en miljard

Förra året nådde spelbranschen upp till en miljard danska kronor i intäkter, enligt siffror från Producentforeningen. Det är nästan lika mycket som landets filmindustri. Även antalet spelföretag fortsätter att växa i branschen.

Även om folketinget nu har fördubblat stödet för spelutveckling under perioden 2015 - 2018, till tio miljoner danska kronor, är det dock fortfarande långt under de 191 miljoner som dansk film får under samma period. Inget av partierna har planer på att öka stödet, men branschorganisationen Interactive Danmark ser ändå de nya siffrorna som en milstolpe.

– När vi nu har nått den magiska tröskeln på en miljard kronor kan investerare och politiker förhoppningsvis bättre få upp ögonen på den industriella potentialen som också finns här, säger dess ordförande Jan Neiienda till Politiken. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: