Dansk jätteaffär spricker

Med köpet av danska servicebolaget ISS skulle brittiska vaktbolaget G4S bli världens näst största arbetsgivare. Men affären för 44 miljarder danska kronor går nu om intet sedan G4S:s aktieägare satt sig på tvären.

ISS har över 500.000 anställda runt om i världen och är ett av Danmarks största bolag, men ägs av svenska riskkapitalbolaget EQT. Efter att affären med G4S blev känd i oktober har ISS slagit på stora trumman för synergieffekterna som skulle komma av uppköpet. Men sedan G4S aktieägare gett tummen ner drar det brittiska bolaget tillbaka sitt bud, rapporterar flera danska medier.

”G4S:s investerare ville inte stödja uppköpet på grund av affärens storlek, komplexitet och den makroekonomiska situationen”, skriver ISS i ett pressmeddelande. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: