Dansk ”Entrepreneur of the year”

Det danska bidraget till den internationella finalen av Ernst & Youngs ”Entrepreneur of the year” är Monjasa, som bland annat driver bland fyra flytande hotell för arbetare på vindkraftsparker till havs.

Enligt morgontidningen Jyllands-Posten har Monjasa, med fyra hotellskepp (som egentligen är gamla färjor), lyckats skapa en tillväxttakt som sticker ut i det danska näringslivet. Entreprenörerna bakom heter Jan Jacobsen och Anders Østergaard.

Företaget går nu vidare till ”World entrepreneur of the year” som avgörs i Monaco i juni 2013. I veckan blev det klart att Göran Bredinger, vd på industriföretaget CeDe Group, blir Skånes representant för att försöka ta sig till Monaco, via riksfinalen i Stockholm i februari. /Jennie Larsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: