Danads sluter avtal med Ebay – reser åtta miljoner kronor

Skånebolaget DanAds, som utvecklar en annonsplattform för medieföretag, har slutit ett avtal med e-handelsjätten Ebay. Samtidigt har bolaget rest omkring åtta miljoner kronor.

Sedan DanAds etablerades på den amerikanska marknaden i början av 2017 har bolaget knutit till sig kunder som Shazam och Bloomberg Media.

DanAds utvecklar ett digitalt annonsbokningssystem för medieföretag och publicister där annonsörer kan boka och skräddarsy sina annonser själva. Bland annat kan de se var deras material hamnar och vad det kommer kosta, samt sköta betalningar.

Hittills har DanAds rest omkring 22 miljoner kronor från bland annat Wellstreet, Almi Invest, Alexander Hars och Fredrik Malm. I dagarna stod det klart att bolaget tagit in runt åtta miljoner kronor, där syntes utöver tidigare ägare holländska Forward VC. Kapitalresningen är del av en planerad större runda om nära 50 miljoner kronor.

Vd Istvan Beres grundade bolaget med Peo Persson. Ungefär 25 personer arbetar i bolaget. /Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: