Dagens boktips

Utanför företagens väggar viner snålblåsten - åtminstone ur ett ekonomiskt perspektiv. Med andra ord känns tajmingen för boken "Konsten att bli en framgångsrik företagare" lyckad. Författarna är företagsmentorn Karin Nisses från Malmö och affärsutvecklaren Sven Johansson från Lund, som själva låtit ge ut verket.

De kallar det för en arbetsbok, som ska hjälpa företagare att utveckla och förädla sitt bolag. Hur väl de lyckas återstår att se eftersom boken kommer ut i dag, onsdag.

Annan rolig läsning som kommit under våren är "Skandigration", som handlar om kulturskillnader mellan det svenska, danska och norska arbetslivet. Författarna Kathrine Heiberg och Lasse Brodén går igenom hur man tar beslut, förhandlar och beter sig som chef i de olika länderna. Plus vad som kan hända om man inte är beredd på olikheterna. Både intressant och komiskt. /AP

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: