Crafoordska stiftelsen på Rapidusbaren

I ett sällsynt medieframträdande stod Ebba Fischer och Lennart Nilsson från Crafoordska stiftelsen på scen under gårdagen Rapidusbar på Edison Park i Lund.

Genom ett kapitalförvaltande som Nobelstiftelsen bara kan drömma om har Gambroföretagaren Holger Crafoords arv växt till en miljardfond som årligen delar ut mångmiljonbelopp till unga vetenskaps- och kulturforskare i Sydsverige.

Att hitta kandidater inom humaniora har enligt förvaltaren Lennart Nilsson varit en utmaning, men under gårdagens intervju kunde Ebba Fischer avslöja att stiftelsen just har beviljat ett bidrag på tio miljoner kronor till inredningen av det nya humanist- och teologcentrumet LUX i Lund, som ska stå klart om knappt ett år.

– Det är ett beslut som ska gynna många inom humaniora, säger Ebba Fischer.

På scen stod också komikern Jesper Rönndahl som med P3-programmet "Institutet" tar lyssnarna med storm.

Bland de många gästerna syntes Rolf Elmér från Svenskt Näringsliv, TV-kreatören Johan Wester och Kristina Ljungkvist på Academic Search.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: