Cocktails och konkurs på Innovationsbaren

På den senaste Innovationsbaren talade Fredrik Lundegård och Marcus Nyberg om innovation i drinkar och risker med att driva eget matställe. I höst öppnar de cocktailbaren Mat & Destillat i gamla Conditori Lundagård. Fredrik improviserar gärna och Marcus tycker att det är bra med konkurrens: ju fler restauranger desto bättre.

Andreas Rodman pratade om nedläggningar, konkurser och likvidationer. Han är VD för Global Warning System och tidigare aktiv ibland annat Mitrionics, Hårdvarubolaget och Bokks. Han sa bland annat att människor ofta tänker på ett företagsbygge som ett hus - en betongklump som ska stå för alltid. Men i själva verket är det mer som en skog, med träd som växer upp, blir olika höga och dör – vilket är helt naturligt. Han menade att det för entreprenörer är viktigt att hålla koll på marknaden, och se till att det verkligen finns en efterfrågan. Hans råd till investerare är att människorna är viktigare än idéerna.

Rapidus passade även på att credda Bengt Lindoff, Sveriges mesta uppfinnare med 223 patent. Han sa att det är viktigt att ta en ordentlig titt på varje idé och inte bara tänka att "det är nog redan gjort".

En panel med problemlösare fick i uppdrag att fråga runt samt tänka själva på vad Ideon Medicon Village behöver för att bli framgångsrikt. Några av förslagen var uthyrning av Segway och en genius bar - som hos Apple. En annan idé var att hela området blir en frizon där man inte behöver följa de normalt mycket kostsamma reglerna kring kliniska prövningar lika strikt som vanligt. I panelen ingick Linus Tufvesson (GeoSignage Sverige), Kristina Forsman-Semb (AstraZeneca), Håkan Isaksson (Rampen) och Emma Jacobsen (CellaVision).


Jens Boman - Simtec, Malin Samuelsson och Marcus Fütö Omniflit var några av gästerna. För att se fler bilder - kolla in Innovationsbaren på Facebook.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: