Canon donerar miljoner till Lunds universitet

Canon har i dag donerat två miljoner kronor till Lunds universitet för utbyggnad av vetenskapscentret Vattenhallen. Canons VD Fujio Mitari, som var i Lund med anledning av gårdagens bolagsstämma i Axis där Canon nu är huvudägare, överlämnade donationen till LTH-rektorn Viktor Öwall.

– Axis har under många år sponsrat studiefrämjande aktiviteter vid LTH. Canons satsning är ett budskap till dagens unga att de behövs i utvecklingen av framtidens spetsföretag, skriver Viktor Öwall i ett pressmeddelande.

I utbyggnaden av Vattenhallen, som planeras bli klar våren 2016, ska ett helt nytt våningsplan på 400 kvadratmeter inredas med ett kemilabb, datorrum för programmering, konferensrum och upplevelserum för mindre barn.

Axis meddelar även att de ska bygga ett nytt huvudkontor i Lund, för över 1.000 anställda. Det ska bli nio våningar högt och stå klart 2018.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: