Burlöv stormar fram i näringslivsranking

Burlöv klättrar mer än 100 placering i lobbyingorganisationen Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Men precis som tidigare är det Vellinge, Höganäs och Kävlinge som rankas högst av de skånska kommunerna.

I rankingen har Svenskt Näringsliv vägt in kriterier som kommunalskatt och kommunens service till företagen men även tillgången till infrastruktur samt skolans, mediernas och allmänhetens attityder till företagande.

Burlöv klättrar över 100 placeringar till plats 28 i rankingen, bland annat efter att ha fått höga poäng när det gäller infrastruktur, tillgång till kompetens och kommunens tillämpningar av lagar och regler. Av de skånska storstäderna rankas Helsingborg högst, på plats 29, medan Lund rasar några placeringar till plats 72 och Malmö sjunker något till plats 105. Sämst företagsklimat i Skåne har Simrishamn, enligt Svenskt Näringslivs bedömning. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: