Bud på Readsoft

Amerikanska Lexmark köper ut mjukvarubolaget Readsoft från börsen. Lexmark presenterade på tisdagsmorgonen ett bud värt 1,2 miljarder kronor.

Helsingborgsbaserade Readsoft utvecklar och säljer system för digital dokumenthantering i kontorsmiljö. Det handlar bland annat om system för elektronisk fakturascanning. Lexmark är känt för sina datorskrivare och vill genom ett bud på 40,05 kronor per aktie ta över Readsoft i en affär som kan vara klar redan till sommaren.

Budet ligger på mer än dubbla slutkursen från igår. Readsofts grundare Jan Andersson och Lars Appelstål, tillsammans ägare av 22,9 procent av aktierna och 41,5 procent av rösterna, har tackat ja till erbjudandet. Dessutom rekommenderar styrelsen alla andra att acceptera budet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Planen är att börja lösa in aktier per den 30 juni. I ett uttalande anser styrelsen att det inte föreligger någon risk i närtid för sysselsättningen för Readsofts anställda. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: