Brorman Fastigheter köper Cardohuset

Som Rapidus berättade tidigare i veckan har den försenade försäljningen av Cardohuset i centrala Malmö nu gått i lås. Köpare blir Malmöbaserade Brorman Fastigheter.

Assa Abloy blev ägare till den välkända kontorsfastigheten genom förvärvet av Cardokoncernen 2011. I ungefär ett år har Assa Abloy försökt hitta en köpare till fastigheten, som tidigare hyste Cardos huvudkontor.

Assa Abloy kommer fortsätta som hyresgäst i delar av huset. Totalytan är 7.800 kvadratmeter och när objektet lades ut på marknaden i vintras var taxeringsvärdet 43,6 miljoner kronor. I pressreleasen om affären specificeras ingen köpeskilling, men för Brorman Fastigheter blir huset en rejäl munsbit. Bolaget förvaltar i dag ett 20-tal bostads- och kontorsfastigheter i Malmös centrala och västra delar. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: