Bra flyt för sydsvensk matpionjär

Livsmedelsentreprenören Marc Ljungström fick årets stipendium från stiftelsen Ideon Agro Food för sina insatser med bland annat Trensums Musteri i småländska Tingsryd. Marc Ljungström var drivande bakom att förvandla det lilla familjeägda musteriet till bolag med i dag 150 anställda som processar och buteljerar allt från kalvfond till läskeblask.

På senare tid har Karlshamn varit Marc Ljungströms postadress där han driver processanläggningstillverkaren Maseco och är med i satsningen på en ny pilotanläggning för mat i Carlshamns nedlagda mejeri. Anläggningen har precis beviljats drygt fyra miljoner kronor i EU-medel, med lika mycket till på väg från Region Blekinge, Karlhamns kommun, Sölvesborgs kommun och Region Skåne.

Även Ideon Agro Foods står bakom pilotanläggningen i Karlshamn, som ska ge mindre aktörer inom Sydsveriges livsmedelsbransch tillgång till testutrustning för främst flytande livsmedel som soppor, dressing och filmjölk.

Marc Ljungström kunde idag gå hem med 20.000 kronor på fickan. Det räcker till närmare tio badkar filmjölk, om det nu är det han tänker lägga pengarna på. /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: