Börsen allt hetare i Sverige – men iskall i Danmark

Danska bolag väljer bort börsen när de raggar tillväxtkapital. Hittills i år har bara ett bolag gått till börsen, medan drygt 20 gjort det i Sverige.

I Sverige fortsätter lämmeltåget till börslistorna, till dags dato har ett tjugotal bolag noterats på First North och Stockholmsbörsens huvudlista. De danska bolagen söker sig däremot utomlands när de ska noteras, till Stockholm, London och New York, skriver Børsen. Skälet är ofta att tröskeln där är lägre och att man vill komma närmare sin marknad. Många bolag väljer även att ta in kapital från privata och institutionella  investerare.

–Vi försökte resa kapital i Danmark, men intresset var svagt. Då vi redan hade internationella investera valde vi därför att notera oss i England, säger Henrik Busch Larsen till Børsen.

Han är vd för bioteknikbolaget Unibio, som alltså ratar Nasdaq Copenhagen.

I Sverige spår börsexperterna att 2015 blir ett nytt rekordår för noteringar. Enligt Nasdaq Stockholm förbereder sig ett trettiotal bolag för notering på Stockholmsbörsens huvudlista och First North före sommaren. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: