Bo Håkansson pumpar in miljoner i Hansa Medical

Lundabaserade Hansa Medical är på väg att plocka in 27 miljoner kronor. Största ägaren Bo Håkansson har redan lovat skjuta till drygt tio miljoner i den garanterade emissionen.

Även de två andra största ägarna Mikael Lönn och Fredrik Lindgren deltar i emissionen och behåller därmed samma ägarandel som i dag.

Hansa Medical utvecklar tre olika produkter, som alla är relaterade till överreaktioner i kroppens immunförsvar. Längst har bolaget kommit med HMD-301. Det är en diagnostikmetod för svår sepsis, en komplikation som bland annat kan uppstå vid operationer. Utvecklingen sker i samarbete med brittiska Axis-Shield men metoden kan vara klar att användas inom vården första i slutet av 2011.

Med de 27 miljonerna säkrade får Hansa Medical i varje fall arbetsro åtminstone ett år framöver, uppger VD Emanuel Björne. Bolaget sysselsätter i dag sju personer. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: