BioInvent når milstolpe

Forskningsföretaget BioInvent i Lund har fått ytterligare en milstolpebetalning från tyska storkoncernen Bayer Pharma. Bakgrunden är att den första patienten nu antagits i en fas I-studie med en andra antikropp som från BioInvents n-CoDeR-bibliotek.

Detta framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. Hur stor utbetalningen är offentliggörs dock inte. Emellertid handlar det om den tredje likviden under sommaren 2014 från stora läkemedelsbolag, kopplade till utveckling av olika antikroppar från n-CoDeR-biblioteket.

– Våra samarbetspartners inom den internationella läkemedelsindustrin driver för närvarande fler än tjugp projekt där BioInvent har möjlighet att få milstolpsersättningar och royalties på försäljning. Bayers framsteg i utvecklingen av läkemedel baserade på antikroppar från n-CoDeR är ytterligare ett bevis på den kommersiella bärkraften i vår teknologi, säger vd Michael Oredsson i pressmeddelandet.

BioInvent är noterat på Stockholmsbörsen, som vid 10.30-tiden på torsdagen hade handlat upp aktien med nästan fem procent. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: