Här är bilderna från Rapidusbaren

Risken för överetablering finns där men än tänker Nordic Choice inte dra i bromsen när det gäller att bygga nya hotell i Malmö/Lund. Det sa hotellkedjans operative chef Kararin Paldeak när hon gästade torsdagens Rapidusbar. Nordic Choice håller som bäst på med Malmös tidigare konserthus, där ett nytt hotellkomplex står klart om 1,5 år.

– Vi som jobbar i branschen har ett stort ansvar att se till att det inte blir överetablering med för stort utbud av hotellrum. Och det saknas inte lycksökare. Men den dagen man säger att marknaden är mättad, då har man slut på visioner, sa hon till den hundrahövdade publiken på Edison Park i Lund.

Katarin Paldeak är ursprungligen från Göteborg, har bland annat varit chef för Grand Hôtel i Stockholm och har i dag hela norden som arbetsfält. Men det är i Lund hon bor. En tydlig koppling till staden har även Tomas Axnér, tv-kommentator och handbollstränare för Lugi. När Rapidus Jan Wifstrand frågar vad Lugi egentligen gör för Lund lyfter Tomas Axnér fram den omfattande ungdomsverksamheten.

– Tanken är inte bara att träna ungdomar i handboll utan att träna dem att bli medborgare. Vi toppar aldrig våra ungdomslag. När de lämnar klubben ska de ha bra upplevelser med sig, exempelvis av kamratskap, säger han.

På scen i Rapidusbaren syntes även Lundaprofessorn Lars Samuelson, drivande kraft bakom såväl universitetets 300 man starka forskningsavdelning inom nanoteknik som de storsatsande avknoppningsbolagen Glo och Sol Voltaics. Som oväntad scengäst plockade Jan Wifstrand också upp Mi Tyler, författare till en rad barnböcker men framförallt aktuell med det nyskrivna musikstycket ”Historien om en prinsessa”, som uruppfördes tidigare i höst av bland andra Pernilla August.

Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: