Bakslag för NeuroVive

Den pågående fas III-studien för Lundabolaget NeuroVives läkemedelskandidat för infarktpatienter nådde inte målet, enligt preliminära data. Nu räknar bolaget med att projektet försenas.

Studien gäller CicloMulsion, en substans som ska minska risken för så kallade reperfusionsskada vid hjärtinfarkt, skador som uppstår som en bieffekt av syrebristen i cellerna. Projektet är NeuroVives längst gångna. I ett pressutskick betonar bolagets vd Mikael Brönnegård att de preliminära resultaten nu ska närstuderas.

"Vi förväntar oss att detta kommer att försena kommersialiseringsprocessen, men vilka ytterligare effekter detta kommer att få är det för tidigt att uttala sig om" kommenterar han i pressreleasen.

NeuroVive är noterat på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. Aktiekursen sjönk med 50 procent under måndagsmorgonen. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: