Axis vinnare av Stora Exportpriset

Börsnoterade Axis har tilldelats Exportrådets utmärkelse Stora Exportpriset. Bland de nominerade fanns klädbolaget Odd Molly, läkemedelsbolaget Swedish Orphan International och tårtbolaget Almondy.

Stora Exportpriset delades ut för femte gången och i motiveringen till årets pris omnämns Axis snabba produktutveckling och säljmodell som anledningar till att de utsetts till vinnare 2009.

Axis grundades i Lund och marknadsför och tillverkar digitala övervakningskameror. Tidigare år har HMS Networks, Systemair, Hästens Sängar och Baby Björn vunnit priset.

I juryn sitter bland andra Expertrådets vd Ulf Berg, Investors vd Börje Ekholm och Björn Fjellsäter som är vd för BoB Management.

Prisskåpet hos Axis fylls på i rask takt nu. För en dryg vecka sedan tog de emot Stora Designpriset för designen på sina nätverkskameror./W-KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: