Appskola i Malmö nagel i ögat för Lund

I takt med att pendelbussarna går allt tätare turer och Lund och Malmö knyts närmare i en gemensam näringslivs- och arbetsmarknadsregion är lätt att glömma den gamla fina fiendeskapen mellan industristaden i söder och lärdomsstaden i norr. Lyckligtvis dyker det då och då upp påminnelser, som Claes Magnusson, mångårig entreprenör inom teknikutbildningar.

Han är initiativtagare till en ny yrkeshögskoleutbildning (det som tidigare kallades KY-utbildning) i Malmö inom utveckling av appar, spel och småprogram för avancerade mobiltelefoner. Utbildningen drar igång till hösten med 35 studenter, som efter ett år ska kunna utveckla appar på löpande band till Iphone, Ipad och Androidmobiler.

Enligt Claes Magnusson är undervisningen praktiskt inriktad och det ska inte krävas några förkunskaper inom programmering för att klara kurserna. Att udden till viss del är riktad mot mer teoretiska lärosäten längre norrut i landet gör Claes Magnusson ingen hemlighet av i pressmeddelandet om den nya utbildningen:

”Malmö är superhett just nu, på väg att bli landets absoluta centrum för utveckling av nya mobila tjänster och apps och är inte som Kista, Karlskrona och i viss mån Lund belastade av gammal kunskap och tidigare misslyckanden.”

/Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: