Anoto byter VD

Ny VD på teknikbolaget Anoto i Lund är Stein Revelsby. Den tidigare chefen Torgny Hellström lämnar verksamheten efter sju år.

Stein Revelsby är 49 år och utbildad vid Handelshögskolan i Oslo. Han var en tidig ängelinvesterare i Anoto på nittiotalet och har sedan 2005 suttit i styrelsen. Vid sidan av det har han även arbetat i amerikanska Virtual Works och mjukvarubolaget Cenium, ägt av hotellentreprenören Petter Stordalen. Han tar över som VD direkt i oktober.

Torgny Hellström jobbade som chefsjurist när han ifjol fick ta över VD-jobbet efter Anders Norling. Nu anser styrelsen att en ny person ska ta verksamheten vidare.

-- Anoto ska fokusera på marknaderna där vi bevisat vår kundnytta, säger Stein Revelsby till Rapidus.

Det innebär främst tre områden: lösningar inom utbildningsväsende, ”field service” för exempelvis inspektörer av olika slag samt mobil datafångst inom bland annat hälsosektorn. Bolaget har utvecklat en teknik för digitalt papper och penna.

Verksamheten är noterad på Stockholmsbörsen och omsatte första halvåret 99 miljoner kronor med ett resultat före skatt på minus tio miljoner. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: