Anna Piper tar över Högestad & Christinehof

Anna Piper blir ny vd på Högestad & Christinehof. Hon har tidigare jobbat med Christinehofs ekopark och turismutveckling på godset.

Anna Piper efterträder brodern Fredric Piper som tog över som vd efter fadern Carl Piper på Högestad & Christinehof 2009. Med 13 000 hektar mark är godset den största markägaren i Skåne.

– Tanken har hela tiden varit att vi ska driva det här tillsammans. Nu ville Fredic ta en paus och då var det ett bra tillfälle för mig att ta över, säger Anna Piper.

Omsättningen låg i fjol runt sjuttio miljoner kronor med ett resultat kring nollsträcket. Anna Piper vill inte peka ut någon specifik fråga som hon kommer driva som vd de närmaste åren.

– Det finns ett antal utmaning som ändrat EU-stöd, omställningen till mer lövskog, fortsätta arbetet med miljö och sociala aspekter, samt vår nystartade äppelodling. Att få ihop helhet är det viktigaste, säger Anna Piper. /Joel Lyth

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: