Amerikanska mediemoguler går in i Foap

IT-bolaget Foap har tagit in motsvarande 16 miljoner kronor i riskkapital från svenska och amerikanska investerare. Bland dem finns Jeff Zucker, vd för CNN, Niklas Östberg, grundare av matleveransföretaget Delivery Hero och Jordan Rednor, vd på Protagonist. Sedan tidgiare har Foap Industrifonden, Maxwell Ventures och VaynerRSE i ägarledet.

Som Rapidus skrev om förra veckan har Foap under hösten lämnat sina lokaler på Media Evolution City i Malmö för att etablera sig i Stockholm. De har även kontor i Warszawa och New York, och det nya riskkapitalet kommer användas till att fortsätta expandera internationellt.

Foap har utvecklat en app där personer kan ladda upp bilder från telefonen, och en hemsida där kommersiella aktörer kan köpa fotografier för en mindre summa. Vinsten delas mellan Foap och fotografen. Företag kan också lansera "missions" där de efterfrågar en viss typ av bild, och där fotografen kan vinna en prissumma.

Sedan starten 2011 har Foap växt till 22 anställda och hade förra året en omsättning på 2,6 miljoner kronor. I samband med en nyemission i maj värderades bolaget till 82 miljoner kronor. /Hanna Sigeman

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: