Amerikansk jätte köper Podio

"Podio dubblar personalen i USA" skrev Rapidus i slutet av hösten. Den utvecklingen lär fortsätta sedan Podio köpts upp av Nasdaq-noterade mjukvarubolaget Citrix. Uppgiften om affären kommer från ett pressmeddelande från den amerikanska jätten, men några finansiella detaljer ges inte.

Podios teknik används för att samla internkommunikation inom företag eller organisationer, något som i dag ofta sker via mejl eller chattprogram, till ett flöde. Dit kan även ansvarsfördelning och kalenderfunktioner knytas. Populärt har det kallats ”Facebook för företag”. Systemet kan även köras via Iphone och Android. Bolaget har ett tjugotal sysselsatta vid huvudkontoret i Köpenhamn.

För VD:n och grundaren Tommy Ahlers blir affären en rosenskimrande repris. Han är mest känd för att 2008 ha sålt mobilteknikbolaget Zyb till Vodafone för 230 miljoner danska kronor. Bland övriga ägare märks Sunstone Capital. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: