Almedalsvecka 2011 – på Bornholm

Någon månad efter att Öresundskomiteen lockat Bertel Haarder (inrikes- och hälsominister, Venstre) och ett par av hans ministerkollegor till sommarens Almedalsvecka i Visby är Bornholm redo att starta en egen variant. Nästa sommar ska det enligt planerna bli premiär för Danmarks egen politikervecka i någon av de pittoreska hamnstäderna på öns ostkust.

Med inspiration från Gotland vill Bornholm skapa en politikfestival med fri debatt och möten på tvärs av de vanliga konstellationerna.

Kommunledningens planer har fått Bertel Haarders välsignelse och det återstår bara att förmå de politiska partierna och organisationerna att förlägga en sensommarvecka på Bornholm. Något borgmästaren Winni Grosøll (Socialdemokraterne) har gott hopp om att lyckas med, säger hon till Nytt från Öresund.  /Anna Palmehag

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: