Alligator gör återköp från BioInvent

BioInvent i Lund överger ett av sina tre längst gångna utvecklingsprojekt och säljer tillbaka rättigheterna för preparatet ADC-1013 till partnern Alligator Bioscience. Trots att BioInvent inte längre är med i projektet avser Alligator att dra igång kliniska studier senare i år.

BioInvent, med vd Michael Oredsson, erhöll en optionsrätt på ADC-1013 under hösten 2012 och har sedan dess förberett arbetet med de första kliniska studierna. Preparatet ska användas för behandling av metastaserande cancer. Optionsavtalet har inneburit att Alligator Bioscience och BioInvent har delat på utvecklingskostnaderna och de skulle senare också dela på eventuella framtida intäkter.

I den senaste årsredovisningen skrev BioInvent att projektet var föremål för utvärdering innan kliniska studier skulle påbörjas. Vad Alligator betalar för att köpa tillbaka rättigheterna för preparatet framgår inte av releasen och inte heller vilken den specifika orsaken till att BioInvent valt att avbryta samarbetet är.

I en kommentar säger Alligator Biosciences vd Sibylle Lenz att bolaget är nöjda med att få tillbaka projektet och att det finns ett starkt stöd från investerarna att gå vidare till klinisk fas enligt plan. /Joel Lyth

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: