Agellis siktar på break-even i år

Lundabolaget Agellis gjorde förra året en förlust på 5,9 miljoner kronor. Det är nästan halvering av förlusten på 10,3 miljoner kronor år 2008. Totalt minskade omsättningen från 14,1 till 13,4 miljoner kronor, visar bolagets årsrapport som presenterades på torsdagen. Nästan hälften kommer från försäljning av reservdelar.

Agellis utvecklar mätutrustning åt metallindustrier och smältverk. Stålbranschen har varit företagets huvudsakliga marknad sedan grundandet år 2002. Bolaget har gått med förlust sedan dess, men för 2010 är ambitionen att visa vinst, bland annat efter att personalstyrkan bantats.

I höstas genomförde bolaget en övertecknad nyemission på 3,9 miljoner kronor. Bland de svenska kunderna finns Sandvik Materials Technology och skånska metallpulvertillverkaren Höganäs. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: