onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Euris nyemission redan fulltecknad

Den pågående nyemissionen i lundaföretaget European Institute of Science (Euris) är fulltecknad redan från start. En grupp institutioner har gått in och garanterat hela emissionsbeloppet om 9,6 miljoner svenska kronor.

Av emissionsprospektet framgår bara att huvudägarna i Euris har avstått teckningsrätter motsvarande två tredjedelar av de 605.500 nyemitterade aktierna i syfte att öka ägarspridningen i bolaget. Vad som inte står är att hela emissionen är garanterad och därför kommer att bli övertecknad.

Vilka institutioner det rör sig om är hemligt. Per Olsson, vice VD på Spectra kapitalförvaltning som sköter emissionen, uppger bara att det rör sig om högst fem institutioner och att alla inte är svenska.

Efter anmälningstidens utgång 2 maj kommer Spectra tillsammans med Euris att gå igenom alla anmälningar utan företrädesrätt och fördela de nya aktierna mellan institutioner och privata placerare. Målet är att både få in några institutioner som nya ägare och samtidigt tillräckligt många småsparare för att öka likviditeten i aktien, som handlas på SBIs väntelista.

Den pågående nyemissionen i lundaföretaget European Institute of Science (Euris) är fulltecknad redan från start. En grupp institutioner har gått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.