lördag 28 september 2024

inloggad som

Novartis går vidare med optionsaffär — köper licens från Lund

|  ,
|  

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis ingick 2011 ett optionsavtal med Ideonbolaget Camurus avseende läkemedelskandidaten CAM2029, för behandling av patienter med akromegali och neuroendokrina tumörer. I dag står det klart att Novartis utnyttjar sin option och köper ut de globala licensrättigheterna.

Affären ger Camurus en första milstolpeersättning av de upp mot 700 miljoner dollar som företaget har rätt till.

Camurus ägs av GS Development i Malmö. Bolaget utsågs i januari till Årets Rapidusföretag. Vd är Fredrik Tiberg.

Läs mer om affären i Rapidus senare i dag.

Kristian Svensson

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis ingick 2011 ett optionsavtal med Ideonbolaget Camurus avseende läkemedelskandidaten CAM2029, för behandling av patienter med akromegali och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Nya pengar till Iconovo

    Iconovo i Lund, som utvecklar inhalatorer, backas upp av ledning och huvudägare när det är dags att fylla på kassan. En namnkunnig huvudägare som seglat upp garanterar hela rasket.

  • Genovis får skjuts av storbank

    Sedan i tisdags har Lundabolaget Genovis aktie stigit med 20 procent efter en längre tids utförslöpa. Orsak: SEB Equities inleder bevakning av bolaget och rekommenderar köp. Vd Fredrik Olsson ser flera fördelar med att bankerna följer bolaget.

  • Active Biotech sätter stort hopp till utlicensiering

    Active Biotech i Lund planerar att resa 35 miljoner kronor i en företrädesemission. Trots att vd Helén Tuvesson säger sig ha varit transparent med kapitalbehovet störtdök aktien 25 procent på måndagen som svar på pressmeddelandet. 

  • Han gör comeback i Anatomic Studios

    Acke Salem återinträder i styrelsen för det hajpade protesföretaget Anatomic Studios. Hans uppdrag är att ge bolaget en putt i rätt riktning när det nu är dags att lansera internationellt.

  • Bonesupport – ”Vi är bara i början”

    Bonesupport, Skånes snabbast växande uppstartsbolag, går från klarhet till klarhet och försäljningen i USA rusar. Samtidigt förbereder bolaget nya behandlingsområden och nya marknader. Rapidus har intervjuat vd Emil Billbäck.

  • Han vill tjäna pengar på patientdata

    Serieentreprenören Bert Junno startar nytt igen. Denna gång heter bolaget Minemed AI som ska köpa och sälja patientdata. Men det finns många hinder för den affärsidén.

  • Invent Medic förvärvar med skral kassa

    Kvinnohälsobolaget Invent Medic i Lund flaggar för både en nyemission och ett bolagsförvärv. Vd Anna Lindström siktar på ett positivt kassaflöde redan i år.

  • …och fler som har det jobbigt

    Det börsnoterade medtechbolaget Tendo tvingas avbryta sina kliniska studier på grund av bristande finansiering. Vd och grundare Sofie Woge ger dock inte upp. Så här lång tid har hon på sig.

  • Bittert slut för Duearity

    Tinnitusbolaget Duearity lämnade i förra veckan in sin konkursansökan. Men grundarna vägrar ge upp. I ett öppet brev som Rapidus fått ta del av riktar de osande kritik mot “bebisinvesterare” och “troll”. “Sverige är sämst i världen”, skriver de.

  • Förväntningar stiger på Bioinvent

    Aktiekursen för Bioinvent, med vd Martin Welschof, i Lund har dubblats sedan i våras. Bakom uppgången ligger forskningsdata som har tolkats som att bolaget kan ha en miljardsäljare på gång.