måndag 6 maj 2024

inloggad som

Hilanders avveckling i Malmö vinstlott för Bysted

Kommunikationsbyrån Bysted kan satsa och växa i Malmö efter att konkurrenten och systerföretaget Hilanders flyttats till Stockholm av den gemensamma ägaren, börsnoterade Intellecta.

I samband med avvecklingen av Hilanders i Malmö förs vissa kunduppdrag över till Stockholmskontoret, medan andra tas över av Bysted. Förhandlingar pågår även om att anställa personal från Hilanders.

Intellecta drog helt enkelt ner på Hilanders och satsade på Bysted istället.

— Vad som händer med kunderna här nere är lite olika. Några kommer att skötas av både Hilanders och Bysted, andra kommer vi att ta över helt, säger Bysteds vd Ulrika Wærneman till Rapidus.

Bland kunderna som både Hilanders och Bysted haft innan märks Alfa Laval och Tetra Pak.

Idag sitter ett team på tre personer från Hilanders kvar i Malmö, numera på Bysteds kontor. Om de även ska anställas av Bysted är ännu inte klart, men planen är att Bysted ska expandera under året.

Till för några år sedan var Hilanders en av de allra största spelarna på den skånska reklammarknaden, med 50 anställda så sent som 2011. Men efter en flytt från Helsingborg till Malmö började det att gå utför. I november kom så beskedet att Malmökontoret läggs ner och att Hilanders ska fokusera på Stockholm.

Företagen inom Intellectakoncernen kommer i framtiden att jobba ännu närmare varandra, både med utveckling och utbildning, berättar Ulrika Wærneman.

— Det krävs för att kunna bygga en ledande kommunikationskoncern med digitalt fokus.

Bysted har i dagsläget ett tiotal anställda. 2011 låg omsättningen på 13 miljoner kronor, varav byråintäkt var cirka 9,7 miljoner.

Jennie Lorentsson

Kommunikationsbyrån Bysted kan satsa och växa i Malmö efter att konkurrenten och systerföretaget Hilanders flyttats till Stockholm av den gemensamma […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.