fredag 26 april 2024

inloggad som

Hilanders avveckling i Malmö vinstlott för Bysted

Kommunikationsbyrån Bysted kan satsa och växa i Malmö efter att konkurrenten och systerföretaget Hilanders flyttats till Stockholm av den gemensamma ägaren, börsnoterade Intellecta.

I samband med avvecklingen av Hilanders i Malmö förs vissa kunduppdrag över till Stockholmskontoret, medan andra tas över av Bysted. Förhandlingar pågår även om att anställa personal från Hilanders.

Intellecta drog helt enkelt ner på Hilanders och satsade på Bysted istället.

— Vad som händer med kunderna här nere är lite olika. Några kommer att skötas av både Hilanders och Bysted, andra kommer vi att ta över helt, säger Bysteds vd Ulrika Wærneman till Rapidus.

Bland kunderna som både Hilanders och Bysted haft innan märks Alfa Laval och Tetra Pak.

Idag sitter ett team på tre personer från Hilanders kvar i Malmö, numera på Bysteds kontor. Om de även ska anställas av Bysted är ännu inte klart, men planen är att Bysted ska expandera under året.

Till för några år sedan var Hilanders en av de allra största spelarna på den skånska reklammarknaden, med 50 anställda så sent som 2011. Men efter en flytt från Helsingborg till Malmö började det att gå utför. I november kom så beskedet att Malmökontoret läggs ner och att Hilanders ska fokusera på Stockholm.

Företagen inom Intellectakoncernen kommer i framtiden att jobba ännu närmare varandra, både med utveckling och utbildning, berättar Ulrika Wærneman.

— Det krävs för att kunna bygga en ledande kommunikationskoncern med digitalt fokus.

Bysted har i dagsläget ett tiotal anställda. 2011 låg omsättningen på 13 miljoner kronor, varav byråintäkt var cirka 9,7 miljoner.

Jennie Lorentsson

Kommunikationsbyrån Bysted kan satsa och växa i Malmö efter att konkurrenten och systerföretaget Hilanders flyttats till Stockholm av den gemensamma […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.