måndag 20 maj 2024

inloggad som

Nya ägare ska dubbla Diversify i Malmö

|  , , ,
|  

I går kunde Rapidus berätta att vd och ordförande i norska Webstep hade tagit över styrelseposterna i IT-konsulten Diversify. Ingen ville då kommentera affären men i dag bekräftar parterna att Webstep är ny majoritetsägare i Diversify.

En av årets större affärer inom skandinaviska IT-konsultbranschen blev i dag bekräftad. Snabbväxande norska Webstep köper Diversify med drygt åttio anställda i Malmö och Stockholm.

Senaste året har Malmökontoret gått från 10 till 21 anställda och Martin Stenlund, vd för Diversify Öresund, menar att kontoret ska fortsätta växa.

— Malmökontoret blir ett av de minsta i koncernen. Med en stark ägare planerar vi att dubbla personalen inom ett år, säger Martin Stenlund.

I år beräknas Diversify omsätta 98 miljoner kronor på drygt 90 anställda.

Bland kunderna i Skåne syns QlikTech. Webstep ägs av riskkapitalbolaget Reiten & Co. Omsättningen i år beräknas landa på 340 miljoner norska kronor med drygt 240 anställda.

Joel Lyth

I går kunde Rapidus berätta att vd och ordförande i norska Webstep hade tagit över styrelseposterna i IT-konsulten Diversify. Ingen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.