söndag 9 juni 2024

inloggad som

Evry anställer 30 i nytt bolag

Norska IT-koncernen Evry håller på att bygga upp ett nytt specialistbolag i Malmö, med spjutspetskonsulter inom arkitektur, system- och verksamhetsutveckling. Planen är att enheten ska sysselsätta 30 anställda nästa år.

Rapidus rapporterade tidigare i höstas att börsnoterade Evry rekryterat IT-profilerna Sam Aston och Anders Dannqvist för en ny satsning. De skedde under visst hemlighetsmakeri, men nu lättar bolaget på förlåten.

Den primära kundgruppen är större företag och organisationer.

— Vi skall vara bäst på att förstå våra kunders kund och jobba med den strategiska utvecklingen av affärerna. Målet är att vara 30 anställda i slutet av nästa år, säger Sam Aston som blir vd för det nya konsultbolaget.

Han kommer närmast från Epsilon där han satt i ledningsgruppen som affärsområdeschef för IT. Anders Dannqvist lämnade ett jobb som konsultchef på Fujitsu. De båda jobbade senast ihop 2006 då de startade ett IT-företag som direkt köptes upp av Dan Olofssons Epsilon.

Evry är resultatet av 2010 års fusion mellan EDB, ErgoGroup och Systeam. Koncernen har 10.000 anställda, varav ett hundratal sitter i Malmö. Under tredje kvartalet backade försäljningen, men just i Sverige ökade den sex procent. Totalt omsatte bolaget 9,5 miljarder norska kronor under årets första nio månader.

Kristian Svensson

Norska IT-koncernen Evry håller på att bygga upp ett nytt specialistbolag i Malmö, med spjutspetskonsulter inom arkitektur, system- och verksamhetsutveckling. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.