onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Evry anställer 30 i nytt bolag

Norska IT-koncernen Evry håller på att bygga upp ett nytt specialistbolag i Malmö, med spjutspetskonsulter inom arkitektur, system- och verksamhetsutveckling. Planen är att enheten ska sysselsätta 30 anställda nästa år.

Rapidus rapporterade tidigare i höstas att börsnoterade Evry rekryterat IT-profilerna Sam Aston och Anders Dannqvist för en ny satsning. De skedde under visst hemlighetsmakeri, men nu lättar bolaget på förlåten.

Den primära kundgruppen är större företag och organisationer.

— Vi skall vara bäst på att förstå våra kunders kund och jobba med den strategiska utvecklingen av affärerna. Målet är att vara 30 anställda i slutet av nästa år, säger Sam Aston som blir vd för det nya konsultbolaget.

Han kommer närmast från Epsilon där han satt i ledningsgruppen som affärsområdeschef för IT. Anders Dannqvist lämnade ett jobb som konsultchef på Fujitsu. De båda jobbade senast ihop 2006 då de startade ett IT-företag som direkt köptes upp av Dan Olofssons Epsilon.

Evry är resultatet av 2010 års fusion mellan EDB, ErgoGroup och Systeam. Koncernen har 10.000 anställda, varav ett hundratal sitter i Malmö. Under tredje kvartalet backade försäljningen, men just i Sverige ökade den sex procent. Totalt omsatte bolaget 9,5 miljarder norska kronor under årets första nio månader.

Kristian Svensson

Norska IT-koncernen Evry håller på att bygga upp ett nytt specialistbolag i Malmö, med spjutspetskonsulter inom arkitektur, system- och verksamhetsutveckling. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.