måndag 20 maj 2024

inloggad som

Maqs gör fusionsaffär — växer kraftigt i Köpenhamn

Sedan samgåendet med Hamiltons Malmökontor 2010 har affärsjuristbyrån Maqs fortsatt att expandera i Öresundsregionen. Nu tas nästa kliv, då Köpenhamnsbyrån Bang + Ragnarsen, med 40-talet anställda, går upp i Maqs danska bolag.

Maqs danska verksamhet sysselsätter sedan tidigare runt 90 personer. Med affären kommer ytterligare 37 anställda och 7 partner.

Filip_Bucin— Det som Bang + Ragnarsen tillför är framförallt bolagsrätt, transport- och sjörätt. De har också ett väl utvecklat nätverk i Tyskland för tyska kunder som vill etablera sig i Köpenhamn och vice versa, säger Filip Bucin, chef över Maqs Malmökontor.

Han beskriver affären som ett led i Maqs strategi att växa till Nordens största affärsjuristbyrå. Maqs grundades 2002 efter en sammanslagning av en svensk och en dansk advokatbyrå. Utöver Malmö och Köpenhamn finns koncernen i dag i Stockholm, Göteborg, Tallin, Riga och Vilnius.

— Med det här kommer vi vara över 380 anställda. Därmed blir vi ett alternativ även för de största bolagen, säger Filip Bucin till Rapidus.

Även i Malmö har Maqs växt något sedan fusionen med Hamilton. I dag sysselsätter byrån strax över 40 personer, med inriktning mot bland annat fastighets- och entreprenadbranschen, life science-industrin samt bank- och finanssektorn. Senaste tillskottet är nya partnern Jonas Blomqvist, som kommer närmast från Wistrand advokatbyrå.

Erik Olausson

Sedan samgåendet med Hamiltons Malmökontor 2010 har affärsjuristbyrån Maqs fortsatt att expandera i Öresundsregionen. Nu tas nästa kliv, då Köpenhamnsbyrån […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.