måndag 20 maj 2024

inloggad som

Evy Lundgren-Åkerlund lämnar bioinkubatorn

Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Lund Life Science Incubator, lämnar sin post för att satsar på det egna företaget Xintela. Nu har styrelsen fram till januari på sig att hitta en ersättare till inkubatorn, som växt till att rymma ett 20-tal uppstartsbolag.

Evy Lundgren ÅkerlundEvy Lundgren-Åkerlund har varit vd för inkubatorn sedan 2008. Vid sidan av har hon jobbat med Xintela, som äger patent från konkursade Cartela kring teknik för att reparera ledbrosk med stamceller. Lund Life Science Incubators styrelseordförande Lars Hedby beskriver hennes beslut att lämna verksamheten som helt odramatiskt.

— Hon har arbetat med Xintela vid sidan av och kände att hon ville satsa helhjärtat på det. Vi i styrelsen visste med oss att den här dagens skulle komma, säger han.

Lund Life Science Incubator blev en av de första hyresgästerna i Medicon Village. Verksamheten har de senaste åren växt till att sysselsätta fem personer inklusive konsulter. Budgeten ligger enligt Lars Hedbys på 12-15 miljoner kronor per år.

Erik Olausson

Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Lund Life Science Incubator, lämnar sin post för att satsar på det egna företaget Xintela. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.