tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Malmö lindrigt drabbat när Tieto skär ner

|  
|  

De fackliga förhandlingarna kring Tietos nedskärningar är klara. Av de 1.300 tjänster som nu försvinner är det bara 3 som drabbar Skåne.

I mars kom IT-jätten Tieto med beskedet att runt 1.300 anställda skulle få lämna företaget. I Sverige rörde det sig om 300 tjänster. Nyligen avslutades de fackliga förhandlingarna och det står klart att sajterna i Malmö klarar sig relativt lindrigt undan.

I första hand är det administrativ personal i den aktuella bantingen, men även vissa konsulttjänster med låg beläggning berörs.

— Jag ser att det fortfarande går hyfsat. Men som alla andra märker vi att det finns en försiktighet bland kunderna, säger Marek Rejmer, chef på ett av Tietos två Malmökontor.

Joel Lyth

De fackliga förhandlingarna kring Tietos nedskärningar är klara. Av de 1.300 tjänster som nu försvinner är det bara 3 som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.