fredag 10 maj 2024

inloggad som

Malmö lindrigt drabbat när Tieto skär ner

|  
|  

De fackliga förhandlingarna kring Tietos nedskärningar är klara. Av de 1.300 tjänster som nu försvinner är det bara 3 som drabbar Skåne.

I mars kom IT-jätten Tieto med beskedet att runt 1.300 anställda skulle få lämna företaget. I Sverige rörde det sig om 300 tjänster. Nyligen avslutades de fackliga förhandlingarna och det står klart att sajterna i Malmö klarar sig relativt lindrigt undan.

I första hand är det administrativ personal i den aktuella bantingen, men även vissa konsulttjänster med låg beläggning berörs.

— Jag ser att det fortfarande går hyfsat. Men som alla andra märker vi att det finns en försiktighet bland kunderna, säger Marek Rejmer, chef på ett av Tietos två Malmökontor.

Joel Lyth

De fackliga förhandlingarna kring Tietos nedskärningar är klara. Av de 1.300 tjänster som nu försvinner är det bara 3 som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.