tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Danskt spelbolag på kapitaljakt

Långt utanför strålkastarskenet växer det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Apex Virtual Entertainment. För att öka takten ytterligare har bolaget nu inlett jakten på partner och externa investerare.

— Vi har tidigare valt bort investerare eftersom vi inte hittade någon som var intresserad av och förstod vår bransch. Nu för vi förhandlingar med en extern finansiär, säger vd Lars Henriksen som grundat och äger bolaget tillsammans med Anne Harrison.

16 man starka Apex Virtual Entertainment har gjort produktioner åt bland andra industrikoncernen Danfoss, Dong Energy och teknikkonsultkoncernen Grontmij. Det handlar då om så kallade serious games, där teknik från spelindustrin appliceras på processer i näringslivet. I Grontmijs fall handlar det exempelvis om ett spelinfluerat beslutsstöd som används för att få överblick över byggprocesser inför kostsamma investeringar.

Apex gör även rena nöjesspel, bland annat produktioner för Iphone och Nintendos handhållna konsol DS baserade på författaren Ole Lund Kirkegaards barnböcker. Bolaget grundades 2008, men har ännu inte redovisat någon årsomsättning över tio miljoner danska kronor. 2011 års siffror är dock inte klara än. I år räknar företagsledningen med en tillväxt på 20-30 procent.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Långt utanför strålkastarskenet växer det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Apex Virtual Entertainment. För att öka takten ytterligare har bolaget nu inlett jakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.