fredag 3 maj 2024

inloggad som

Danskt spelbolag på kapitaljakt

Långt utanför strålkastarskenet växer det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Apex Virtual Entertainment. För att öka takten ytterligare har bolaget nu inlett jakten på partner och externa investerare.

— Vi har tidigare valt bort investerare eftersom vi inte hittade någon som var intresserad av och förstod vår bransch. Nu för vi förhandlingar med en extern finansiär, säger vd Lars Henriksen som grundat och äger bolaget tillsammans med Anne Harrison.

16 man starka Apex Virtual Entertainment har gjort produktioner åt bland andra industrikoncernen Danfoss, Dong Energy och teknikkonsultkoncernen Grontmij. Det handlar då om så kallade serious games, där teknik från spelindustrin appliceras på processer i näringslivet. I Grontmijs fall handlar det exempelvis om ett spelinfluerat beslutsstöd som används för att få överblick över byggprocesser inför kostsamma investeringar.

Apex gör även rena nöjesspel, bland annat produktioner för Iphone och Nintendos handhållna konsol DS baserade på författaren Ole Lund Kirkegaards barnböcker. Bolaget grundades 2008, men har ännu inte redovisat någon årsomsättning över tio miljoner danska kronor. 2011 års siffror är dock inte klara än. I år räknar företagsledningen med en tillväxt på 20-30 procent.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Långt utanför strålkastarskenet växer det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Apex Virtual Entertainment. För att öka takten ytterligare har bolaget nu inlett jakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.