måndag 20 maj 2024

inloggad som

Färs & Frosta ökar vinsten 2011

I morgon presenterar Färs & Frosta Sparbank sitt bokslut för 2011. Redan i dag kan Rapidus berätta att banken gör en rejäl resultatförbättring med en vinst på 216 miljoner kronor, jämfört med 176 miljoner föregående år.

In- och utlåning ökar med 7 respektive 11 procent. Fondvolymerna minskar, men den totala affärsvolymen växer ändå med ett par procent till 54,1 miljarder kronor.

Förutom nya kunder, små kreditförluster och låga driftkostnader genom samarbetet med Swedbank lyfter VD Bertil Engström fram en fjärde förklaring till vinstökningen.

— Vi har sett att sponsringen till idrottsföreningar genom vår stiftelse faktiskt är en modell som triggar våra kunder, säger han.

Banken har 19 kontor runt om i Skåne och 250 anställda. Majoritetsägare är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, med en andel på 70 procent. Swedbank äger resterande 30 procent.

Joel Lyth

I morgon presenterar Färs & Frosta Sparbank sitt bokslut för 2011. Redan i dag kan Rapidus berätta att banken gör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.