fredag 3 maj 2024

inloggad som

Köp av Norrviken blir nystart för Båstadsprojekt

Som Rapidus kunde berätta i förmiddags säljs förlusttyngda Norrvikens Trädgårdar till bolaget Lilla Båstad, med Peab-grundaren Erik Paulsson i spetsen. Affären ger ny skjuts till Lilla Båstads planer på ett helt samhälle utanför Båstad med allt från hantverksby till bostäder och konsthall.

Enligt Anders Persson, styrelseordförande i Stiftelsen Norrvikens Trädgårdar som äger området, är affären värd mellan 7 och 10 miljoner kronor. Köpeskillingen ska räcka för att göra stiftelsen helt skuldfri.

Bakom Lilla Båstad står en namnkunnig skara lokala affärsmän. Utöver Erik Paulsson backas projektet upp av Christian W Jansson, Peter Ekelund, Carsten Johansen och godsägaren Hans Bergengren.

I september klubbade kommunstyrelsen i Båstad igenom en ny detaljplan som gör det möjligt att exploatera marken. Lilla Båstad hoppas bland annat kunna locka dit duktiga entreprenörer.

— Affärsmässigt är det en förlusttyngd verksamhet, men vi har fått kraft genom engagemanget i bygden och är beredda att ta investeringen, säger Bo Nilsson, projektchef för Lilla Båstad.

Själva överlåtandet sker 1 oktober, efter årets turistsäsong.

— Vi vill att bygden hänger med tillväxten i övriga Öresundsregionen och vill få lokalbor att bidra. Det kan till exempel handla om att dra igång en skola eller placera sitt företag i Lilla Båstad, säger Bo Nilsson.

Anders Frick

Som Rapidus kunde berätta i förmiddags säljs förlusttyngda Norrvikens Trädgårdar till bolaget Lilla Båstad, med Peab-grundaren Erik Paulsson i spetsen. Affären ger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.